نما اسپایدر
این نما با طراحی خاص خود ، جز جدید ترین نماهای شیشه ای محسوب می شود ، تعبیه شیشه ، در قطعات دلخواه بدون آنکه فریم آلومینیومی آن را محصور کند از خصوصیات ممتار آن می باشد ، نمای اسپیس اسپایدر قابلیت اجرا ، تا ارتفاع های بسیار بلند را داراست ، یراق آلات استیل این نما زیبایی خاصی به این نما می بخشد ، کاربری این نما ، بیشتر به صورت ، دکوراتیو ، و لاکشری میباشد .
با پیشرفت پوشش های شیشه ای و تمایل معماران به خلق پوسته های جدید، کار آمد و زیباتر، نمای اسپایدری پا به عرصه گذاشت.
نما اسپایدر شامل استراکچر فلزی از جنس فولاد یا استیل ، قطعات اسپایدر به شکل ایکس یا کلمپ از جنس استیل 316 و شیشه ی 10 میلی متر ، لمینیت ، دوجداره و … میباشد .
کاربری پوسته اسپایدری در ساختمان های اداری ، تجاری ، مراکز فروش ، پارتیشن بندی داخلی و … میباشد.
از مزایای این پوسته خارجی میتوان به این موارد اشاره کرد :
به علت فاصله مابین لبه دو شیشه مجاور یکدیگر ، و پر شدن این فضا به وسیله چسب ، و همچنین سازه فلزی ان ، در هنگام زلزله سازه الاستیک بوده و از وارد اوردن خسارت های سنگین جلوگیری خواهد کرد .
صنعت شیشه در ایران با تکنولوژی های روز دنیا همگام است ، در نتیجه با این امکانات در کنار یراق الات اسپایدر میتوان ، سازه های خاصی را طراحی و اجرا کرد .
پوشش دکوراتیو نمای خارجی :
در پوسته خارجی ساختمان ، میتوان با چاپ سیلک به صورت یکپارچه به رنگهای مشکی ، سفید ، نقره ای و یا در طرح های مختلف به خواست معماران ، نمای منحصر به فرد زیبایی را اجرا کرد .
پوشش دکوراتیو نمای داخلی ( پارتیشن ها )
در پارتیشن بندی های داخلی ادارات ، جهت کم کردن دید ، از شیشه های دکوراتیو بوسلیه چاپ سیلک استفاده میکنند .
یراق آلات اسپایدر از جنس استیل 316 ساخته میشوند همچنین نیاز به زیبایی و استحکام همزمان ضرورت استفاده از ماشین آلات سی ان سی و فناوری روز دنیا را دارا می باشد.
پوسته خارجی ، هویت ساختمان است .
نماهای اسپایدر را میتوان با انواع مصالح نما از جمله : کامپوزیت ، فریم لس ، سفال نما ، لوور ، سنگ و … ترکیب کرد .
از دیگر ویژگی های نما اسپایدر سرعت بسیار بالای تولید و اجرای ان نسبت به سایر متریال های ساختمانی است .
نکته بسیار مهم در زیبایی بصری شیشه ، یک راستا بودن خصوط افقی و عمودی درز مابین شیشه هاست . در صورت عدم اجرای صحیح ، خطوط در یک راستا قرار نخواهند گرفت ، به همین علت نیاز به دقت بسیار بالا در اجرای زیر سازی و نصب شیشه ها میباشد .
در نما اسپایدر میتوان غیر از شیشه های 10 میلی متر ، از شیشه های دوجداره و لیمیت و یا لمینیت دوجداره استفاده کرد .در اقلیم های گرم سیر ، و یا ساختمانهایی با نمای روبه افتاب شدید میتوان از شیشه های ضد تشعشع افتاب استفاده کرد.این شیشه ها خاصیت تشعشعات مضر افتاب و همچین گرمای بیش از حد ان را خنثی کرده و اجازه ورود نخواهند داد .
در مجموع ، میتوان ویژگی های این نمای نوظهور را در : سبکی ، شفافیت ، سهولت و سرعت بسیار بالا ، اجرا سطوح پیچیده ، تنوع دتایل در یراق آلات و هم چنین تحمل بهتر در برابر زلزله .
نما اسپایدر شامل استراکچر فلزی از جنس فولاد یا استیل ، قطعات اسپایدر به شکل ایکس یا کلمپ از جنس استیل 316 و شیشه ی 10 میلی متر ، لمینیت ، دوجداره و … میباشد .
برخی از ویژگیهای نمای اسپایدر شیشه ای
کاربرداین سیستم بصورت پوسته دوم و کاذب در نماهای ساختمان موجب رواج المانهای مدرنیته در سبکهای معماری گردیده است.
بدلیل استفاده از پنجره دوجداره در این سیستم، ایجاد پرده شیشه ای بصورت پوسته اصلی نما با حداقل سازه نگهدارنده و عایق دما و صدا امکان پذیر می گردد.
لرزه پذیربودن.
قابلیت اجرا بصورت چندوجهی و پوشش دکوراتیو نمای داخلی (پارتیشن).
استفاده از تکنولوژی روز دنیا در تولید یراق آلات.
قابلیت تلفیق با نماهای دیگر.
اجرای سریع و آسان با دقت بالا در رعایت خطوط عمودی و افقی (درز شیشه ها).
انواع نمای اسپایدر:
اسپایدر با سازه خرپافلزی
در این روش خرپا فلزی جهت تحمل بار مرده و بار دینامیکی طراحی شده و اسپایدرها با جوش و یا پیچ بر روی این سازه نشسته و بار را منتقل میکنند. محاسبه خرپای اینچنینی بسیار ساده بوده و تولید این گونه خرپا نیز به سرعت انجام میپذیرد. میتوان آن رارنگ پادرکوتینگ نمود و محاسبان ایرانی شناخت خوبی از عملکرد آن دارند.
اسپایدر کابلی
در این روش سازهای از کابل بصورت کراس و تور و یا خرپا وظیفه تحمل بار وانتقال آن به تکیه گاهها را بر عهده میگیرد. ویزگی خاص این گونه نما زیبایی منحصر به فرد آن میباشد. محاسبه این مدل سازهها پیچیده بوده ولی شرکتهای معتبر ایرانی و خارجی قادر به انجام محاسبات مربوط میباشند.
اسپیس فریم نمایشگاهی
سازههای اسپیس فریم (space frame) فرمهای هندسی منظمی میباشند که به طور متحد در کنار یکدیگر قرار میگیرند. با ترکیب اسپیس فریم میتوان غرفه و سازههای نمایشگاهی متنوعی را ایجاد نمود. اسپیس فریمها به وسیله بست اتصال به یکدیگر متصل میگردند و شکل و سازه محکم و زیبایی را خلق میکنند که به واسطهٔ شکل و ساختار هندسی خر پایی و وارد کردن نیرو در جهات مختلف باعث استحکام سازه میگردد وبرای ساخت انواع فضاهااز قبیل سالن، غرفه، تابلو بنر و غیره کاربرد دارد.
میتوان از سارههای اسپیس فریمی در ترکیب با اسپایدر نیز استفاده نمود
فین گلس
در این نوع نما انتقال بار به سازه توسط یک تیغه شیشهای دو یا سه لایه صورت میگیرد. حاصل کار ظرافت و زیبایی و شفافیت فوق العاده میباشد.
اسپایدر کلمپ/ ایکس
پنجه اسپایدر را میتوان به شکلهای مختلف طبقه بندی نمود ولی متداول ترین آن سیستمهای کلمپ و ایکس میباشد. قطعات کلمپ بصورت یک گل میخ و یا یک قطعه صلیب شکل بوده که شیشه را در خود جای میدهند و قطعات ایکس قطعاتی هستند که بصورت حرف ایکس و یا اچ انگلیسی بوده و توسط پیچهایی که در شیشه جاسازی میشوند به اسپایدر متصل میگردند.
شیشه اسپایدر دوجداره
با کمک نوعی اورینگ که در حفاظ گازدار شیشه قرار میگیرد میتوان تا شیشههای ۴ جداره گازدار و لمینیت نیز تولید نمود. همکنون در ایران بزرگترین شیشه سیکوریت لامینه قابل تولید ۴٫۲ طول و ۲٫۴ عرض دارد که هر پلاک آن حدود ۷۰۰ کیلو وزن دارد.